Įpusėjus žiemai reikia pradėti rūpintis malkomis ateinančiai žiemai, nes geriausios malkos – sausos malkos. Jos turėtų džiūti ne mažiau nei pusę metų. Malkos turi būti džiovinamos supjaustytos ir perskeltos, nes neperskeltos jos ima šusti. Geriausiai jas džiovinti rietuvėje lauke, pridengtos iš viršaus, arba gerai vėdinamoje patalpoje, patartina – medinėje. Malkos pagal kaitrumą yra skirstomos į 3 grupes.
Kaitriausią grupę sudaro ąžuolas, uosis, skroblas, guoba, klevas prie jų taip pat priskiriamas beržas.
Vidutinio kaitrumo grupę sudaro juodalksnis, blindė, pušis.
Mažiausiai kaitriai grupei priskiriami drebulė, eglė, baltalksnis.
Tad dabar pasirūpinkite malkomis ateinančiai žiemai.
Gera kokybė.